Nyhed

Ansøgningsrunde er åbnet: 595 mio. kr. skal understøtte udviklingen af lokale erhvervsfyrtårne

I dag åbner Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse en pulje målrettet lokale erhvervsfyrtårne i hele landet. Konsortier, der vil løfte opgaven med at udvikle lokale erhvervsfyrtårne, som lyser ud over Danmarks grænser, kan søge puljen på 595 mio. kr.

  • 1. oktober 2021
  • Kvalificeret arbejdskraft og social inklusion
  • Iværksætteri
  • Grøn og cirkulær omstilling
  • Innovation og styrkepositioner
  • Digitalisering og automatisering
  • Internationalisering
  • Turisme
Illustration af de nye erhversfyrtårne

Nu kan konsortier søge Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse om midler til etablering af otte lokale erhvervsfyrtårne i Danmark. De otte erhvervsfyrtårnene er udpeget på baggrund af anbefalingerne fra de regionale vækstteams, som før sommerferien kom med anbefalinger til, hvordan der bedst investeres i lokale erhvervsstyrker og potentialer, så de kan udvikle sig til erhvervsfyrtårne i international topklasse. 

De otte erhvervsfyrtårne er alle ambitiøse satsninger, der forudsætter engagement fra stærke aktører inden for hvert område, samt et bredt samarbejde mellem lokale og nationale aktører om udviklingen af en række af fremtidens danske styrkepositioner. Midlerne skal derfor søges af lokale konsortier, bestående af blandt andre virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommuner, der kan kombinere de rette kompetencer med et blik for de lokale behov og potentialer i et langsigtet samarbejde om at skabe fremdrift for de lokale erhvervsfyrtårne.

Formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Jakob Riis:

“Markederne, som vores SMV’er konkurrerer på, er under markant forandring. Både fordi den grønne omstilling accelererer, og fordi gennembrudsteknologier fjerner velkendte og erstatter dem med nye. Konsortierne bag fyrtårnsprojekterne får nu mulighed for at udnytte lokale styrkepositioner til at udvikle fremtidens produkter og services. I bestyrelsen ser vi frem til at følge og understøtte arbejdet, der skal skabe værdi i international kvalitet og kaliber for danske SMV’er.”


Puljen er finansieret med midler fra REACT-EU, der har til formål at understøtte en grøn og digital genstart efter COVID-19.  

Om annonceringen ”Udvikling af erhvervsfyrtårne: Opfølgning på anbefalinger fra de regionale vækstteams”

Kontaktpersoner - fyrtårnsgeografi

Kontakt os, hvis du har spørgsmål om de lokale erhvervsfyrtårne.

Nordjylland: Jenny Christensen - jenchr@erst.dk

Midtjylland: Kirstine Halken - kirhal@erst.dk

Sydjylland: Simon Rahlf Hauptmann - simhau@erst.dk

Fyn: Rune Gottlieb Skovgaard - runsko@erst.dk

Sjælland: Merete Woltmann - merwol@erst.dk

Hovedstaden: Simon Rahlf Hauptmann - simhau@erst.dk

Bornholm: Niklas Dalsjø - nikdal@erst.dk

Kontaktpersoner - strukturfonde

Kontakt os, hvis du har strukturfondstekniske spørgsmål om ansøgningen.

Jane Slot Povlsen – janpov@erst.dk

Gert Kristoffersen – gerkri@erst.dk