Nyhed

160 mio. kr. skal give flere hænder til virksomheder

En bæredygtig beskæftigelsesindsats på 160 mio. kr. skal løfte små og mellemstore virksomheder, der mangler arbejdskraft, gennem ansættelse af udfordrede ledige. En håndsrækning fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der frigiver hænder fra arbejdsopgaver samtidig med, at antallet af ledige falder.

  • 7. marts 2024
  • Kvalificeret arbejdskraft og social inklusion
Billede af medarbejdere hos Byens Kagemand i Frederiks

Foto: Jens Peter Engedal

Mange virksomheder oplever, at det kan være meget vanskeligt at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Samtidig står 150.000 danske borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Med en bæredygtig beskæftigelsesindsats på 160 mio. kr. vil Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse imødekomme virksomhedernes behov for at skaffe kvalificeret arbejdskraft gennem substitution, hvor de identificerer arbejdsopgaver, der kan løses af udfordrede ledige samtidig med, at der frigives værdifuld arbejdstid hos eksisterende medarbejdere i virksomhederne.

Aktiviteter i projektet kan for eksempel bestå af modning af virksomheder, matching af ledige borgere med virksomhedernes behov, opkvalificering af ledige borgere og opbygning af ESG-kompetencer.

Ansøgningsrunde og informationsmøde

Ansøgningsrunden ”Flere hænder til virksomhederne – en bæredygtig beskæftigelsesindsats” er åben nu og frem til den 25. juni 2024 kl. 12.00. Der er ingen begrænsninger for, hvor du holder til i landet, da der ønskes et bredt, landsdækkende partnerskab.

Hvis du er interesseret i ansøgningsrunden, har du mulighed for at få information og stille spørgsmål til det fysiske informationsmøde, der bliver afholdt: 

Den 4. april 2024 fra 10.00-13.00 på Comwell Middelfart. 

Tilmeld dig her 

FAKTA OM INDSATSEN:

  • Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter med i alt 160 mio. kr. Heraf finansieres op til 90 mio. kr. fra Socialfonden Plus – prioritet 1.3 Social inklusion og styrket arbejdsmarkedsdeltagelse – og op til 70 mio. kr. fra decentrale erhvervsfremmemidler.
  • I en enkelt ansøgning kan der maksimalt søges om det afsatte beløb under annonceringen. 
  • I kan ansøge socialfondsplusmidler uden samtidig at ansøge om decentrale erhvervsfremmemidler, men der kan ikke ansøges decentrale erhvervsfremmemidler alene.
  • Projektets øvrige finansiering kan være kontante tilskud fra såvel private som offentlige givere, eller ske som projektpartnernes egenfinansiering, herunder gennem timer m.v., jf. vejledning om støtteberettigelse.
  • Ansøgningsfristen er den 25. juni 2024 kl. 12.00. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse forventer at behandle ansøgningerne på bestyrelsesmødet den 14. november 2024.
  • Læs mere om indsatsen og se annonceringsmaterialet
Camilla Mygind

Kontakt

Hvis du vil vide mere om indsatsen, Socialfonden Plus eller ansøgningsprocessen, kan du kontakte:

Camilla Trothe Mygind

Email: [email protected]

Telefon: 35 29 17 91
 

Billede af Camilla

Kontakt

Hvis du vil vide mere om indsatsen, Socialfonden Plus eller ansøgningsprocessen, kan du kontakte:

Camilla Wilms Jensen

Email: [email protected]

Telefon: 35 29 17 42