Nogle af verdens førende virksomheder inden for drone-området findes i Ukraine. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse vil med 17 mio. kr. skabe skræddersyede og fleksible forløb omkring samarbejder mellem ukrainske og danske drone-SMV’er, der kan booste den teknologiske udvikling.
Da projekterne kommer til at forløbe over længere tid, skal det være muligt for projekterne at sadle om, hvis der sker noget nyt i Ukraine, forklarer forperson i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Christian Motzfeldt:
”Det er vores fornemmeste opgave i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse at skabe værdi for danske SMV’er – og vi kan se, at ukrainske drone-SMV’er udvikler sig enormt hurtigt inden for teknologi. Når vi investerer i drone-indsatsen, kan vi få midlerne ud lynhurtigt, og det er afgørende i en krigssituation, som vi har i Ukraine, hvor trusselsbilledet konstant ændrer sig. Og derfor glæder det mig, at vi nu står med et åbent og meget fleksibelt tilbud til de mest relevante danske virksomheder, der kan gavne begge lande,” siger han.
Vi starter ikke på ny
Odense Robotics – Danmarks nationale klynge for robot- og droneteknologi – og CenSec – Danmarks nationale klynge for forsvar, rum og sikkerhed – skal i fællesskab rekruttere virksomheder til 12 forløb. De to klynger skal facilitere forløbene, som skræddersys den enkelte virksomhed gennem behovsanalyser og udviklingsplaner.
Derudover kan forløbene indeholde adgang til testfaciliteter, teknologisk udvikling, internationalt samarbejde og messer, fortæller Christian Motzfeldt:
”Vi starter ikke på ny, for indsatsen kan være en naturlig overbygning på tidligere indsatser, som vi og andre tidligere har investeret i. På den måde kan for eksempel eksisterende testfaciliteter nemt benyttes af dronevirksomhederne. Og da indsatsen faciliteres af to nationale klynger, udnytter vi samtidig deres netværk og kendskab til virksomhederne, så de kan tilbyde de bedst mulige forløb ud fra den enkelte virksomheds behov,” forklarer han.
Fakta om indsatsen og forventede effekter:
- 12 SMV’er eller iværksættere forventes at modtage støtte gennem indsatsen
- Mindst fem virksomheder forventes at samarbejde med vidensinstitutioner
- Mindst ti SMV’er forventes at opnå konkrete innovationsløft i form af koncepter til nye løsninger eller implementeret innovation
- Ud over Odense Robotics – Danmarks nationale klynge for robot- og droneteknologi, og CenSec – Danmarks nationale klynge for forsvar, rum og sikkerhed, består partnerkredsen i projektet af UAS Denmark, Teknologisk Institut, Syddansk Universitet og Erhvervshus Fyn
- Samarbejdet skal gavne danske SMV’er, der udvikler klassiske droner, men også virksomheder, der arbejder med ubemandede systemer, som er en samlet betegnelse for alle luft-, vand- og jordbårne systemer. Fælles for SMV’erne er, at de lynhurtigt kan udvikle og teste løsninger
Kontakt
Vil du vide mere om indsatsen, kan du kontakte:
Line Nikolajsen
E-mail: [email protected]
Telefon: 3529 1414
Pressekontakt
Natascha Kalika Østergaard
E-mail: [email protected]
Telefon: 3529 1709