Nyhed

Bestyrelsen afsætter 40 mio. kr. til fem kommende digitale innovations-hubs

Danmark er et af de mest digitale lande i Europa med stærke videnmiljøer på området. Alligevel halter vi bagefter, når det kommer til anvendelse af data og nye, digitale teknologier i små og mellemstore virksomheder. Derfor har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsat 40 mio. kr. til fem såkaldte European Digital Innovation Hubs, der fra 2022 skal hjælpe med at styrke optaget af nye digitale teknologier i landets virksomheder.

  • 28. juni 2021
  • Innovation og styrkepositioner
Webapoteket

De fem danske European Digital Innovation Hubs blev indstillet af erhvervsministeren til EU-Kommissionen i januar. Som led i implementeringen af EU’s Digital Europe-program får de til efteråret mulighed for søge 110 mio. kr. fra EU til at hjælpe SMV’er med at anvende nye teknologier i deres forretning. 

Bevillingen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal gå til at sikre, at alle fem hubs kan opnå tilstrækkelig finansiering og på den måde skabe en landsdækkende indsats.

De fem hubs vil komme til at afspejle teknologier, der har et særligt potentiale for lokalområderne. Det er de tværkommunale erhvervshuse, der har samlet partnerskaber om de kommende hubs sammen med landets klynger, GTS’er og videninstitutioner.

Fakta om European Digital Innovation Hubs

De fem hubs skal være med til at fremme optaget af digitale teknologier i SMV’er gennem fire hovedindsatser: 

  1. Test før investering.
  2. Færdigheder og træning.
  3. Støtte til at finde investeringer. 
  4. Adgang til innovationsøkosystemer og netværksmuligheder. 

Se bevillingen til European Digital Innovation Hubs (pdf)