”Vi fik både en dygtig kollega og et skub mod en grønnere hverdag”

Også i globalt orienterede virksomheder kan små indsatser have stor effekt. Da Noble Drilling i Tinglev manglede ekstra hænder til skannings- og arkiveringsopgaver, var løsningen at ansætte Dina Solak i fleksjob. Traditionelt havde virksomheden, som fra lokationen i Tinglev supporterer boreplatforme og skibe med udstyr og reservedele, i vid udstrækning været analog, og kæmpe bunker af papir lå klar til at blive arkiveret. Så der var nok at tage fat på for den nye medarbejder. 

Dina Solak fra Noble Drilling

En måned efter Dinas ansættelse fik Noble Drilling i Tinglev imidlertid besøg af konsulenten fra Jobcentret igen. Han præsenterede det EU-støttede projekt ”Social inklusion i sønderjyske virksomheders grønne omstilling”. Gennem projektet kunne Dina tilføres grønne kompetencer, så hun udover sine oprindelige arkiveringsopgaver nu også kunne bidrage til opgaver omkring ESG-rapportering. Virksomheden havde ikke tidligere gjort brug af lokale ressourcer til at prioritere arbejdet med bæredygtighed, men ville med Dinas nye grønne kompetencer nu stå styrket til at arbejde med området.

”På corporate niveau har vi stort fokus på den grønne omstilling og vi har en bæredygtighedsstrategi. Bæredygtighed er en del af Nobles værdisæt, som der arbejdes aktivt med globalt, forklarer Nana Hangaard, Warehouse Supervisor ved Noble Drilling.

Nana Hangaard fra Noble Drilling

Et tilbud med stor effekt 

Projektet ”Social inklusion i sønderjyske virksomheders grønne omstilling” er en EU-støttet investering af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Tilbuddet skal hjælpe virksomheder med et behov for at få taget hul på arbejdet med bæredygtighed. Projektet giver virksomhederne mulighed for at uddanne medarbejderne og tilføre de grønne kompetencer, som bliver stadig vigtigere i fremtiden.

”Vi har haft et lokalt behov for at fokusere på arbejdet med bæredygtighed, men har ikke haft tilstrækkeligt lokale grønne kompetencer i Tinglev. Det har haft en stor effekt for vores dagligdag, at vi gennem erhvervsfremmesystemet har kunnet få støtte til kompetenceudvikling af Dina. ESG-rapportering kommer fremadrettet til at fylde meget, og i det perspektiv er vi godt klædt på med Dina i afdelingen”, pointerer Nana Hangaard.

Dina Solak fra Noble Drilling

Fra fleksjobber til nøglemedarbejder

Dina Solak, der startede med et syv timers fleksjob for at hjælpe til med skanning og arkivering, er nu via et EU-støttet aktiveringsprojekt blevet en nøglemedarbejder – også på bæredygtighedsområdet - hos virksomheden. Og de syv timer rækker da heller ikke længere.

”Dina er vokset markant med opgaverne og har fundet en masse arbejdsglæde, hvilket kommer både hende og Noble Drilling til gode. Hun har mere end fordoblet sit ugentlige timetal hos os og gør en forskel. Hun har virkelig indfriet vores forventninger – og mere til”, slutter Nana Hangaard.

Nana Hangaard fra Noble Drilling

Kampagne: Træd ind i fremtiden med styrkede kompetencer

Er din virksomhed klar til fremtidens udfordringer? Mangler I kompetencer til at komme i gang med bæredygtighed, digitalisering eller effektivisering af administrative processer? Så se med her og mød virksomheder, der allerede har taget skridtet mod en stærkere fremtid. Få inspiration til, hvordan din virksomhed kan opnå samme fordele og stå bedre rustet til morgendagens krav.

Læs de andre historier fra kampagnen

Stillbilleder fra kampagnen

Fakta om projektet

Baggrunden for ’Social inklusion i sønderjyske virksomheders grønne omstilling’ er lokale virksomheders stigende efterspørgsel på specialiseret arbejdskraft som, i kombination med lav ledighed, gør det svært for virksomhederne at rekruttere medarbejdere, hvilket påvirker virksomhedernes vækst og konkurrenceevne.

’Social inklusion i sønderjyske virksomheders grønne omstilling’ vil både hjælpe lokale virksomheder med at løse deres arbejdskraftbehov, og hjælpe borgere, der gennem flere år har stået uden for arbejdsmarkedet, med at få et beskæftigelsesmæssigt fodfæste. 

Projektet har fokus på virksomhedernes erkendte behov for arbejdskraft, men der er også potentiale i de ikke-erkendte behov, særligt ift. de opgaver, der enten direkte eller indirekte bidrager til den grønne omstilling.

Derfor skal projektet samtidig hjælpe ledige, som har brug for en tydelig håndsrækning til at få fodfæste på arbejdsmarkedet, med at opnå kompetencer i grøn opgavevaretagelse. Projektets mål er at inkludere 200 små og mellemstore lokale virksomheder samt at opkvalificere 400 ledige med grønne kompetencer og sikre fastansættelse for minimum halvdelen af dem. Det sker i et projektsamarbejde mellem de fire kommuner, Aabenraa, Sønderborg, Tønder og Haderslev.

Projektet drives af Aabenraa Kommune som projektansvarlig og er støttet med i alt 12.642.076 kr. fra EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
 

Læs mere om tilbud til din virksomhed på Virksomhedsguiden eller kontakt dit lokale erhvervshus