Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal som en del af sin strategi for 2024-2027 udpege erhvervs- og teknologiområder, der danner grundlag for den offentligt finansierede klyngeindsats.
Som en del af videngrundlaget for udpegningen har COWI, på vegne af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, udarbejdet en analyse om forsknings- og teknologiområder med størst betydning og potentiale for dansk erhvervsliv. Analysen viser, at forudsætningerne siden udpegningen i 2020 stort set er uændrede. Betingelserne for at udnytte potentialet i forsknings- og teknologiområderne er dog anderledes som følge af tendenser inden for fx kritiske importafhængigheder og grøn omstilling.
Analysen består af både kvantitativ og kvalitativ dataindsamling. Den kvantitative dataindsamling er gennemført for at tydeliggøre koblingen mellem forsknings- og teknologiområder og deres betydning for og samspil med erhvervslivet i Danmark som helhed. I den kvalitative dataindsamling er der foretaget interviews af udvalgte interessenter og desk research for at nuancere og tolke resultater fra den kvantitative dataindsamling, og for at undersøge fremadrettede tendenser og udviklingspotentialer inden for erhvervs- og teknologiområderne.