Nyhed

Ekstra midler til program, der slås for udenlandske studerende til danske virksomheder

Op mod hver anden udenlandske studerende forlader Danmark efter studiet. Programmet Future Talent Denmark, der sender udenlandske studerende i virksomhedsforløb, får nu knap en million kroner til en ekstra indsats.

  • 29. april 2022
  • Kvalificeret arbejdskraft og social inklusion
Future Talent Denmark

Virksomhedsforløbet Future Talent Denmark har til formål at fastholde de studerende og forberede dem til en karriere i en dansk virksomhed. Foto: iStock/supersizer

Danmark mangler kvalificeret arbejdskraft, og Danmark vil gerne have flere udenlandske studerende til at blive efter endt uddannelse for at arbejde i danske virksomheder. Derfor giver Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse en tillægsbevilling på ca. 840.000 kr. til projektet Future Talent Denmark, der samtidig forlænges.

Future Talent Denmark har siden 2019 matchet virksomheder og internationale studerende. Gennem virksomhedsforløb arbejder projektet med at fastholde de studerende og forberede dem til en karriere i en dansk virksomhed. Med de ekstra midler kan Future Talent Denmark nu også sætte ind mod en ny gruppe, de internationale dimittender. 

Mange udenlandske studerende i Danmark vil faktisk gerne blive efter studiet og have et arbejde. Alligevel er op mod hver anden udenlandske dimittend tabt for Danmark to år efter eksamen, viser tal fra UFM. 

Og det ærgrer Peter Rindebæk, COO i Bladt Industries og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

”Vi mangler arbejdskraft, og vi får for lidt ud af de tusinder af udenlandske studerende, som uddanner sig i Danmark. Derfor er det vigtigt, at vi bakker op om projekter som Future Talent Denmark. Her har man fundet en metode, der gavner både studerende og virksomheder: De studerende får netværk og karrieremuligheder, og virksomhederne får ny viden og et øget globalt perspektiv.”

Med de ekstra midler forventer Future Talent Denmark at kunne få 20 udenlandske dimittender gennem et virksomhedsforløb. Og det kan varmt anbefales at arbejde med udenlandske studerende, siger iværksætteren Jens Svinth Vogel fra virksomheden IN2Sustainability i Horsens, der med bæredygtighedskonsulenter hjælper virksomheder med deres grønne omstilling. 

”Projektet sendte tre udenlandske studerende ud til os for at løse en case. En af de studerende lavede en forretningsplan, som vi siden brugte som grundlag for at starte en helt ny gren i virksomheden. I dag har den studerende studiejob hos os som bæredygtighedskonsulent og bidrager til virksomheden,” siger Jens Svinth Vogel.

Fakta om Future Talent Denmark

  • Projektet startede i 2019 med en bevilling på 4,5 mio. kr. fra EU’s Socialfond og de decentrale erhvervsfremmemidler. Med tillægsbevillingen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse på 838.467 kr. fra EU’s Socialfond og de decentrale erhvervsfremmemidler kan projektet fortsætte i yderligere fem måneder og inddrage 20 udenlandske dimittender. 
  • Projektet drives af organisationen work-live-stay southern Denmark, som samarbejder med Aarhus Universitet og Syddansk Universitet om matchmaking mellem udenlandske studerende og danske virksomheder.
     

Læs beskrivelsen af Future Talent Denmark i projektdatabasen på vores hjemmeside

Find flere oplysninger om Future Talent Denmark på projektets hjemmeside
 

Kontakt

Hvis du vil vide mere om Future Talent Denmark-programmet, kan du kontakte:

Rikke Thøfner Angel

Email: [email protected]

Telefon: 3529 1789