Energieffektivitet og CO2 besparelser i virksomheder i Region Midtjylland

Info om indsatsen

 • Startdato

  05.09.2018
 • Slutdato

  31.12.2022
 • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

  43.124.604
 • EU-støtte til projektet (kr.)

  19.249.152
 • Geografi

  Midtjylland
 • Finansiering

  Regionalfonden
 • Indsatsområde

  Grøn omstilling og cirkulær økonomi
 • Støttemodtagerens navn

  Ringkøbing-Skjern Kommune

Projektbeskrivelse

I programmet ”Energieffektivitet og CO2 besparelser i virksomheder i Region Midtjylland” vil et konsortium bestående af Ringkøbing-Skjern, Skive og Aarhus Kommuner hjælpe små og mellemstore virksomheder på vej mod grønne forretningsmodeller.

Det gøres ved:

 1. At involvere de øvrige kommuner og lokale erhvervsfremmeorganisationer, der skal gå i dialog med og identificere de virksomheder, der er relevante for programmet. De lokale organisationer kender selv bedst deres eget lokalområde.
 2. De virksomheder der har både motivationen og potentialet til en ny grøn forretningsmodel har mulighed for at få et tilskud til en ekstern, selvvalgt konsulent. I samarbejde med denne kan virksomhederne undersøge, hvordan de bedst muligt kan udvikle og omstille deres forretning til en grønnere en af slagsen.
 3. Det er ikke nok bare at bestemme sig for, hvad man vil gøre. Man skal også gøre det. Virksomhederne har derfor mulighed for at få økonomisk støtte, så de kan få hjælp til at implementere den nye grønne forretningsmodel – til gavn for både miljøet, top- og bundlinjen!

For at fortælle om virksomhedernes forhåbentligt, flotte resultater oprettes en hjemmeside om programmet. Udover at virksomhedernes historier skal fortælles til omverden, skal virksomhederne også dele ud af deres oplevelser til hinanden. Derfor vil kommunerne og de lokale erhvervsfremmeorganisationer etablere lokale grønne virksomhedsnetværk, så virksomhederne kan inspirere hinanden og måske igangsætte et grønt erhvervssamarbejde.

Se slutevaluering af projektet

Hent PDF