FFI Growth

Info om indsatsen

 • Startdato

  15.09.2015
 • Slutdato

  30.06.2020
 • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

  29.615.031
 • EU-støtte til projektet (kr.)

  8.853.983
 • Geografi

  Midtjylland
 • Finansiering

  Regionalfonden
 • Indsatsområde

  Iværksætteri
 • Støttemodtagerens navn

  FBCD A/S

Projektbeskrivelse

Det overordnede formål for projekt FFI Growth er at bidrage til en styrket konkurrenceevne for danske SMV’er i fødevareklyngen gennem udarbejdelse af vækstplaner for virksomhedernes produkter/løsninger, og dermed øge/accelerere deres vækst.

Helt konkret vil FFI Growth fokusere på at markedsforberede allerede udviklede forretningsidéer, – koncepter fra SMV’er i fødevareklyngen. I initiativet skal disse nye muligheder udvikles og styrkes gennem facilitering af vækst mellem SMV’er, eksterne konsulenter og vidensmiljøer.

Projekterne i FFI Growth skal bevirke, at de deltagende virksomheders forretningsidéer får udviklet og realiseret deres kommercielle potentiale gennem en faciliteret proces, hvor der er fokus på vækstplanlægning, sparring og kobling til relevante netværk af interessenter, investorer og/eller testning af fremtidige kundegrupper.

De deltagende virksomheders forretningsmodeller modnes til marked eller til investeringer gennem målrettet forretningsudvikling, plan for vækstfinansiering og markedsføringsperspektiver. Dette skal bevirke, at de deltagende virksomheders konkurrenceevne styrkes, så investeringer fremmes og resulterer i vækst på omsætning, jobskabelse og eksport.

Gennem projekt FFI Growth vil virksomhedernes muligheder understøttes for at afkorte time-to-market ved at præsentere virksomhederne for relevante markedsrettede netværk, koble dem til relevante investorer og direkte matchmaking med relevante business angels med mere. Hvert enkelt projekt skal faciliteres individuelt og understøttes indenfor individuel sparring med ekstern konsulent, matchmaking og netværksarrangementer og kollektive oplæg/kurser.

Virksomheder, som deltager i FFI Growth, er virksomheder, hvor deres forretningsplan har behov for en forretningsmodel rettet mod en konkret vækstplan og behov for at skabe markeds-/investorrettede netværk.

FFI Growth vil investere i og understøtte 20 samarbejder mellem virksomheder, eksterne konsulenter og vidensmiljøer. De forventede effekter er, at der ved projektets afslutning vil være 20 nye vækstvirksomheder, og at der vil være blevet skabt 150 fuldtidsstillinger i projektperioden.

Se slutevaluering af projektet

Hent PDF