Fødevarebranchens Kompetence Løft

Info om indsatsen

  • Startdato

    18. juni 2020
  • Slutdato

    31. december 2022
  • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

    14.175.122
  • EU-midler til projektet (kr.)

    7.087.561
  • Decentrale erhvervsfremmemidler (kr.)

    1.984.517
  • Geografi

    Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland, Fyn, Hovedstaden, Sjælland, Bornholm
  • Finansiering

    EU’s Socialfond, Decentrale erhvervsfremmemidler
  • Indsatsområde

    Kvalificeret arbejdskraft og social inklusion
  • Støttemodtagerens navn

    FBCD A/S

Projektbeskrivelse

Projekt "Fødevarebranchens Kompetence Løft" har to formål:

  1. at øge kompetencerne i fødevarevirksomhederne gennem ledelsesudvikling og kompetenceudvikling hos medarbejderne
  2. at tilføre nye kompetencer til virksomhederne

Virksomhederne opnår robusthed overfor de forretningsmæssige udfordringer, der kommer fra følgerne af COVID-19 og søger fremtidens vækst. Begge dele forfølges ved at styrke evnen til omstilling på vækst og konkurrencedrivere som:

  1. grøn omstilling, bæredygtighed og cirkulær tankegang
  2. digitalisering
  3. fornyelse af forretningsmodeller
  4. gentænkning af forsyningskæder
  5. eksport
  6. fødevaresikkerhed 
  7. generelt forretningsforståelse

"Fødevarebranchens Kompetence Løft" vil samle og effektivisere fødevarevirksomhedernes kompetenceudvikling. Blandt andet ved at nyttiggøre de erfaringer der ligger fra Region Syddanmark og brede dem ud i hele Danmark i tæt samarbejde med den nye nationale klynge Food & Bio Cluster Denmark.