Projektbeskrivelse
Projekt "Fødevarebranchens Kompetence Løft" har to formål:
- at øge kompetencerne i fødevarevirksomhederne gennem ledelsesudvikling og kompetenceudvikling hos medarbejderne
- at tilføre nye kompetencer til virksomhederne
Virksomhederne opnår robusthed overfor de forretningsmæssige udfordringer, der kommer fra følgerne af COVID-19 og søger fremtidens vækst. Begge dele forfølges ved at styrke evnen til omstilling på vækst og konkurrencedrivere som:
- grøn omstilling, bæredygtighed og cirkulær tankegang
- digitalisering
- fornyelse af forretningsmodeller
- gentænkning af forsyningskæder
- eksport
- fødevaresikkerhed
- generelt forretningsforståelse
"Fødevarebranchens Kompetence Løft" vil samle og effektivisere fødevarevirksomhedernes kompetenceudvikling. Blandt andet ved at nyttiggøre de erfaringer der ligger fra Region Syddanmark og brede dem ud i hele Danmark i tæt samarbejde med den nye nationale klynge Food & Bio Cluster Denmark.