Innovation Factory North

Info om indsatsen

 • Startdato

  05.09.2018
 • Slutdato

  31.12.2022
 • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

  0
 • EU-støtte til projektet (kr.)

  13.045.440
 • Geografi

  Nordjylland
 • Finansiering

  Regionalfonden
 • Indsatsområde

  Innovation
 • Støttemodtagerens navn

  Aalborg Universitet

Projektbeskrivelse

Innovation Factory North har til formål at skabe et økosystem for industri 4.0-drevet innovation bestående af regionens teknologileverandører, teknologiaftagere, vidensinstitutioner og studerende.

Det er et fysisk samlingspunkt, hvor der udvikles kompetencer til at skabe nye og innovative løsninger gennem en eksperimenterede og iterativ tilgang til læring.

Aktiviteterne i Innovation Factory North er organiseret omkring tre overordnede typer af udviklingsforløb.

 1. Awareness-forløb der har til formål at afdække virksomhedernes potentiale for at arbejde med specifikke i4.0 teknologier og pege på specifikke løsningsrum. Der vil blive gennemført mindst 60 af disse forløb og afklaret potentiale for mindst 30.000.000 DKK.
 2. Demonstrator-forløb der er tematiserede eksperimenter med konkret udvikling af innovative løsninger. Eksperimenterne vil finde sted i Innovation Factory North i samarbejde mellem teknologileverandører, teknologiaftagere (industrielle SMV'er) og forskere/studerende. Der skabes herigennem prototyper af innovative løsninger. Der vil blive gennemført mindst 25 af disse forløb og skabt 25 innovative prototyper.
 3. Forankrings-forløb hvor der arbejdes konkret med at overføre prototyper fra demonstratorforløb til virksomhedernes egen kontekst. Her vil fokus være på at støtte virksomhederne i at sætte de nye løsninger i drift. Det vil også involvere at træne virksomhedens ansatte i at arbejde effektivt med de nye løsninger. Der vil blive gennemført mindst 20 af disse forløb og implementeret 20 innovative prototyper.

Gennem de tre typer af forløb øges virksomhedernes viden gradvist fra at forstå potentialet i Industri4.0 teknologier til aktivt at arbejde med at implementere nye i4.0 løsninger i egen virksomhed.

Se slutevaluering af projektet

Hent PDF