Innovationssamarbejder om udnyttelse af grøn biomasse

Info om indsatsen

  • Startdato

    21.09.2016
  • Slutdato

    31.05.2021
  • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

    13.007.890
  • EU-støtte til projektet (kr.)

    5.975.825
  • Geografi

    Midtjylland
  • Finansiering

    Regionalfonden
  • Indsatsområde

    Innovation
  • Støttemodtagerens navn

    FBCD A/S

Projektbeskrivelse

Målet med projektet er at skabe bioøkonomisk produktudvikling inden for grøn biomasse gennem innovationssamarbejder mellem 3 SMV'er og 1 vidensinstitution.

Indenfor programperioden 2016-2020 er formålet blandt andet, at der via partnerskaber bliver udviklet innovative produkter og løsninger, der kan være med til at realisere potentialet indenfor raffinering af grønne biomasser.

Projektet er en del af "Udviklingsprogram for bioøkonomi i Region Midtjylland", der, med udgangspunkt i den regionale Vækst- og udviklingsstrategi og målet om bæredygtig erhvervsvækst, vil understøtte regeringen i at forløse Danmarks bioøkonomiske vækstpotentiale, samt at skabe regionale arbejdspladser hos SMV'er med aktiviteter på området.

Innovationssamarbejderne vil tage udgangspunkt i virksomhedernes ønsker og muligheder for at udvikle nye produkter og services, processer eller teknologier til at udnytte grøn biomasse til værdistoffer. I projektet vil der blive gennemført minimum 4 konkrete innovationssamarbejder, der hver især involverer minimum 3 SMV'er og en vidensinstitution.

På baggrund af de eksisterende erfaringer og igangværende projekter med bioraffinering, vil der blive åbent inviteret til at danne og ansøge om støtte til innovationssamarbejder, der kan løse udfordringer i hele værdikæder fra høst, lagring og konvertering til anvendelse af produkterne. Det kan fx være indenfor nedenstående temaer, men kan også være andre, relevante emner indenfor den tematiske ramme fastlagt i projektet: Udvikling af system til presning til grøn biomasse, proteinprodukter fra rå-koncentrater, højværdiprodukter fra restprodukter og værdiskabelse af pressekagen

Se slutevaluering af projektet

Hent PDF