Startup Business

Info om indsatsen

 • Startdato

  22.11.2018
 • Slutdato

  31.03.2022
 • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

  12.120.371
 • EU-støtte til projektet (kr.)

  7.096.710
 • Geografi

  Sjælland
 • Finansiering

  Socialfonden
 • Indsatsområde

  Iværksætteri
 • Støttemodtagerens navn

  S/I Erhvervshus Sjælland

Projektbeskrivelse

Projektets formål er at give vækstiværksættere et stærkere afsæt for at kunne etablere og udvikle levedygtige iværksættervirksomheder. Målgruppen for projektet er iværksættere både med og uden CVR-nummer, herunder studenteriværksættere, i Region Sjælland.

Projektet tilbyder 160 iværksættere et koncentreret accelerationsforløb, der støtter iværksætterne i at udvikle en forretningsmodel, der efterfølgende kan skaleres og vækstes. Dette gøres via en markedsdrevet metode, der sikrer, at iværksætterne – ud over at tilegne sig ny viden og nye kompetencer – løbende afprøver deres forretningsmodel via dialog med kunder og samarbejdspartnere. Dette øger sandsynligheden for, at iværksætterens produkt eller ydelse møder en reel efterspørgsel i markedet. Samtidig adresserer forløbet de forskellige udviklingsfaser, som iværksættere typisk gennemgår: Idé og validering, etablering og skalering.

Accelerationsforløbet består af tre hovedaktiviteter:

 • Training Camps – Idé og validering
  Iværksætterne deltager i en række training camps baseret på Lean Startup-metodikken og Business Model Canvas, hvor de får sparring på deres forretningsmodeller. Herefter søger iværksætterne enkeltvis at validere forretningsmodellen via dialog med kunder og samarbejdspartnere med henblik på efterfølgende tilpasning af forretningsmodellen. Forløbet afsluttes med en minipitch foran et ekspertpanel.
 • Training Camps – Etablering
  Iværksætterne deltager i en række training camps baseret på Lean Startup-metodikken og Business Model Canvas, hvor forretningsmodellen genbesøges, og der laves en udviklingsplan for iværksættervirksomheden. Samtidig får iværksætterne mulighed for at stifte bekendtskab med privat rådgivning via et Rådgivning Light-forløb, hvor der arbejdes med iværksætterens udviklingsområder med det formål, at forretningsmodellen fortsat valideres og styrkes. Forløbet afsluttes med en pitch foran et ekspertpanel.
 • Rådgivningsforløb – Skalering
  Enkelte af iværksætterne får økonomisk tilskud til at indgå i et dybdegående forløb med en privat rådgiver. Her får iværksætterne mulighed for at gå i dybden med deres udviklingsområder, således at iværksætternes udviklingsplan og tilpassede forretningsmodel fortsat styrkes.

Det forventes, at 115 iværksættere forbedrer deres iværksætterkompetencer som følge af deltagelsen i projektet. Derudover forventes det, at 25 deltagere starter egen virksomhed, og 110 deltagere er selvstændige 6 måneder efter deltagelsen i projektet.

Se slutevaluering af projektet

Hent PDF