Velfærdsteknologisk Vækstløft

Info om indsatsen

 • Startdato

  23.08.2016
 • Slutdato

  31.12.2020
 • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

  8.010.323
 • EU-støtte til projektet (kr.)

  1.500.000
 • Geografi

  Sydjylland, Fyn
 • Finansiering

  Regionalfonden
 • Indsatsområde

  Iværksætteri
 • Støttemodtagerens navn

  Welfare Tech

Projektbeskrivelse

Projektet giver en unik mulighed til virksomheder, som allerede arbejder indenfor det velfærdsteknolgiske forretningsområde, eller som har potentiale og ambitioner om at tilbyde produkter eller services inden for området. Virksomhederne får i projektet mulighed for at samarbejde med en ekstern konsulent om udarbejdelse af en specifik strategisk vækstplan, der skal sikre virksomheden øget vækst.

I alt forventes mindst 60 virksomheder at blive screenet via projektet, og af dem vil mindst 20 få udarbejdet en vækstplan.

Projektet vil i alt skabe 7 nye vækstvirksomheder, som opfylder Erhvervsstyrelsens definition af en vækstvirksomhed.

Welfare Tech er en national klynge, der driver det nationale Innovationsnetværk for Sundheds- og Velfærdsteknologi. Projektet vurderes markant at styrke Welfare Techs position som en stærk national klynge.

Projektet vil give mulighed for at tilbyde virksomheder et meget attraktivt tilbud i forhold til at sikre øget vækst. Det vurderes derfor, at projektet også vil styrke Region Syddanmarks position som en region, der satser på det velfærdsteknologiske forretningsområde, og som gør en aktiv og attraktiv indsats for at styrke virksomheders vækstmuligheder.

Projektet vil blive gennemført i samarbejde med Væksthus Syddanmark. Det er ambitionen at inddrage Væksthusene i Region Nordjylland og Region Midtjylland for at give mulighed for at flere virksomheder kan deltage og for at styrke det vestdanske samarbejde på tværs af regionerne og dermed konsolidere Region Syddanmarks position som førende på det velfærdsteknologiske forretningsområde.

Se slutevaluering af projektet

Hent PDF