We Know How You Grow - with less Energy

Info om indsatsen

 • Startdato

  02.12.2014
 • Slutdato

  31.12.2017
 • Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.)

  12.068.411
 • EU-støtte til projektet (kr.)

  6.034.205
 • Geografi

  Sydjylland, Fyn
 • Finansiering

  Regionalfonden
 • Indsatsområde

  Grøn omstilling og cirkulær økonomi
 • Støttemodtagerens navn

  CLEAN

Projektbeskrivelse

Vækstplaner i SMV’er

Formål

Projektet har som mål at skabe flere vækstvirksomheder inden for bæredygtighed og energieffektivisering i Region Syddanmark ved at fremme små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne.

Forventede effekter

Det er målsætningen at opnå en samlet effekt på 20 % øget eksport samt 10 % højere beskæftigelse blandt de deltagende virksomheder.

Aktiviteter

Dette skal opnås igennem en kvalificeret screening og rådgivning af de deltagende virksomheder med henblik på at udarbejde konkrete vækstplaner for de deltagende virksomheder.

Fælles for projektets virksomheder er, at de er agroindustrielle leverandører af energibesparende teknologi og know how til landbrug, gartnerier og fødevareproduktion.

Målsætningen er, at disse leverandører af teknologi oplever en stor vækst i projektets løbetid og efter dets afslutning. Projektet har opstillet en række aktiviteter, der skal sikre, at projektet opnår målsætningen om at skabe flere vækstvirksomheder inden for bæredygtighed og energieffektivisering.

Aktiviteterne består af individuelle såvel som kollektive forløb. Virksomhederne vælger selv rådgivere, der forestår udarbejdelse af konkrete vækstplaner.

Yderligere oplysninger

CLEAN har påtaget sig operatørrollen, hvor både screeningen af virksomheder, en kvalificeringsfase for at klarlægge kompetencer og motivation med videre, og administrationen af selve projektet bliver varetaget. Fokus på netop dette område kommer ud fra en viden om, at udviklingen inden for de respektive sektorer er – og i tiltagende grad vil være – rettet imod en energieffektiv og bæredygtig produktion.