Nyhed

Nu genannonceres Klyngeprogrammet

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse åbner nu op for ansøgninger til Klyngeprogrammet 2025-2028, hvor 662 mio. kr. skal styrke små og mellemstore virksomheders innovation. Derfor kan eksisterende og nye klyngeorganisationer søge om midler til at omsætte viden og forskning til kommercielle succeser for SMV’er og at blive udpeget som landsdækkende klynge.

  • 6. december 2024
  • Innovation og styrkepositioner
Billeder fra annonceringen

Når SMV’er vil udvikle virksomheden til det næste niveau, kan klyngeorganisationerne hjælpe i innovationsprocesser og udviklingsforløb, der fører frem til nye produkter, services og forretning. Klyngerne kan også skabe nye samarbejder med vidensinstitutioner og virksomheder i SMV’ernes værdikæde. Det kan styrke adgangen til den rigtige viden og de rette partnere.

Indsatsen skal styrke 4.200 danske SMV’ers produktivitet og konkurrenceevne. Det sker ved at udvikle og accelerere mindst 1.200 SMV’ers samarbejder om innovation, hvor viden og ressourcer bliver bragt i spil på helt nye måder. De forskellige klyngeorganisationer vil tilbyde SMV’erne relevante værditilbud, der tager udgangspunkt i virksomhedernes behov på en effektiv, overskuelig og relevant måde i samarbejde med andre relevante aktører.

SMV’erne vil møde tilbud om videnspredning og matchmaking, udvikling af innovationsprojekter- og ansøgninger, men især også samarbejdsprojekter, der er bygget op om den enkelte SMV’s behov for samarbejde med blandt andet vidensinstitutioner, private rådgivere, investorer og andre SMV’er.

Ansøgningsrunden skal samtidig også være med til at videreudvikle en stærk og konsolideret klyngestruktur til fordel for de danske SMV’er inden for de 14 erhvervs- og teknologiområder, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har udpeget i sin strategi. 

Læs mere om strategien

Læs mere om annonceringsrunden og se annonceringsmaterialet

Kom til infomøde og deltag i webinarer

For at klæde kommende ansøgere på til ansøgningsforløbet afholdes en fysisk workshop og to webinarer, hvor der også kan stilles spørgsmål om ansøgningsrunden. Sæt kryds i kalenderen:

  • Workshop: Evaluering af Klyngeprogrammet 2025-2028:
    Torsdag den 12. december 2024 fra kl. 9.30 til 12.00. 
    Læs mere og tilmeld dig
     
  • Webinar 1: Annonceringens strategiske og administrative aspekter – herunder forståelse af vurderingskriterier, regelgrundlag osv.:
    Fredag den 13. december 2024 fra kl. 12.00 til 14.30. 
    Læs mere og tilmeld dig
     
  • Webinar 2: Vidensinstitutionernes rolle og muligheder i Klyngeprogrammet 2025-2028:
    Tirsdag den 17. december 2024 fra kl. 12.00 til 13.30. 
    Læs mere og tilmeld dig

Fakta om Klyngeprogrammet

Ansøgningsrunden er åbent frem til den 18. februar 2025 kl. 12.00

  • Af de 662 mio. kr., der skal ud at leve og gavne danske SMV’er, kommer 360 mio. kr. fra F&U-midler, 215 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses Decentrale Erhvervsfremmemidler og 87 mio. kr. fra EU's Regionalfond.
  • Den samlede pulje på 662 mio. kr. er fordelt med 462 mio. kr. er til innovationsbevillinger og 200 mio. kr. til klyngebevillinger.
  • Hver ansøger kan maksimalt søge om 15 % af de samlede midler på tværs af de to typer af bevillinger. Det betyder, at der maks. kan søges 99,3 mio. kr. til hver klyngeorganisation.